لباسکار به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات حفاظت فردی و ایمنی شناخته میشود و معمولا به عنوان یک پوشش سراسری، افراد را در برابر خطرات و عوامل مختلف محیطی محافظت مینماید، همچنین علاوه بر نقش حفاظتی، ایجاد یکپارچگی و نظم در محیط کار، آراستگی کارگران و مشخص کردن افراد مجاز در محیط کار از دیگر اهداف استفاده از لباسهای کار است.
نوع پارچه در لباس کار با توجه به محیط و شرایط شغلی در نظر گرفته میشود. این پارچه ها میتواند از جنس الیاف طبیعی و یا مصنوعی باشد، نکته حائز اهمیت در انتخاب پارچه، توجه به کاربرد لباس، برخورد فرد با مواد شیمایی و صنعتی و همینطور شرایط آب و هوایی در محیط کار است.
در ادامه به خصوصیات لباسکار ایمن و استاندارد میپردازیم، با فُرمینه همراه باشید.
خصوصیات کلی لباس کار استاندارد برای استفاده در محیط های مختلف:
1. یکی از مهمترین خصوصیت یک لباس کار ، سایز استاندارد و تناسب آن است.
2. لباسکار باید به نوعی باشد که به عنوان یک عایق مناسب در برابر آب و هوا، گاز، مواد شیمایی و .... عمل کند. مثلا: لباس آتش نشانان، جوشکاران و افرادی که در شغل خود به نوعی با حرارت و آتش برخورد دارند باید مقاوم در برابر آتش و گرما باشد، یا در مشاغلی که افراد با مواد اسیدی، شیمایی و رادیواکتیو سر و کار دارند، ضرورتا باید از لباسکارهای ضد اسید، به همراه کلاه، کفش و دستکش ایمنی با جنس غیر قابل نفوذ استفاده کنند. همچنین در بعضی از مشاغل و محیط ها، برای آزادی عمل بیشتر استفاده از تیشرت و دوبنده، توصیه میشود.
ضرورت استفاده از لباس کار:
اکثر مجموعه ها و مشاغل، از جمله: ادارات، موسسات، باشگاه های ورزشی، کارخانجات، مجموعه های پزشکی، مدارس و ... نیاز به استفاده از لباسکار و لباس فرم دارند. از مهمترین دلایل و ضرورت های استفاده از لباسکار و لباس فرم رعایت مسائل بهداشتی، ایمنی، نظم، حفاظت فردی کارکنان، متمایز شدن پرسنل بخش های مختلف یک مجموعه، شناسایی تخصص های مختلف، کاربردهای نمایشی، تبلیغاتی و .... میباشد. این نکته نیز بسیار حائز اهمیت است که ضرورت استفاده و انتخاب انواع مختلف لباسکار، با توجه به فعالیت افراد، متفاوت است